Home page > Pipeline
 

Authorize the processing of personal data
Edit email address
Invalid email
Email Sent
Authorize the processing of personal data

Pipeline

 

R&D-PIPELINE: EVENWICHTIG MET FOCUS

 

Het aantal onderzoeks- en ontwikkelingsprogramma's neemt van jaar tot jaar toe, met een sterke focus op drie belangrijke gebieden: luchtwegen, neonatologie en zeldzame ziekten & special care.

 

LUCHTWEGEN

De ademhaling is een kerngebied van R&D-deskundigheid, die significante waarde voor het bedrijf heeft geleverd en zich blijft uitbreiden om aan gebieden van onvervulde medische behoefte in astma, Chronische Obstructieve Longziekte (COPD) en andere ademhalingsziekten te voldoen.

Pipeline-respiratorio_3_1

Inuvair is een belangrijke bron van inkomsten voor de toekomst van het bedrijf, maar het blijft ook een zeer belangrijk onderdeel van de R&D-activiteit, aangezien we een krachtig life cycle management programma uitrollen.

 

Er is een aanzienlijk engagement voor een zeer aantrekkelijke therapeutische opportuniteit met ons Triple-programma. Onze product kandidaat, die nu in Europa is goedgekeurd, bevat drie actieve bestanddelen in één enkele inhalator die zorgt voor een effectieve ontstekingsremmende therapie in combinatie met een maximale bronchodilatatie in de hele ademhalingsboom.

 

De spannende pijplijn van nieuwe moleculen blijft veelbelovend. Deze programma's omvatten nieuwe ontstekingsremmende en bronchodilaterende moleculen, en ook innovatieve "dubbele" actieve moleculen die zich richten op twee verschillende farmacologische doelwitten.

 

NEONATOLOGIE

pipeline_neonatology_20

Door het klinische succes van Curosurf bij de behandeling van het neonatale ademnoodsyndroom heeft Chiesi een indrukwekkend platform in de neonatologie opgericht. Op dit gebied, waar de medische nood hoog is, omvatten de R&D programma's nieuwe en minder invasieve methoden voor de doelgerichte toediening van Curosurf aan de longen van de baby. De eigen synthetische oppervlakte-actieve stof wordt momenteel klinisch getest met nieuwe gegevens die de veiligheid, de doeltreffendheid en het klinische nut van deze potentiële nieuwe toevoeging aan de opties voor oppervlakte-actieve stoffen vervangende therapie ondersteunen.

 

Terwijl we onze pijplijn achter deze baanbrekende, op de luchtwegen gerichte producten uitbreiden, zijn er nieuwe programma's ontwikkeld en toegevoegd voor kandidaten voor de behandeling van andere neonatale aandoeningen. Zo werken we aan een programma voor een nieuwe therapie voor de behandeling van het neonatale opioïde-syndroom (NOWS). Bovendien zijn er momenteel geen effectieve goedgekeurde farmacologische therapieën voor neonataal hersenletsel: een relatief veel voorkomende aandoening die gepaard gaat met aanzienlijke niveaus van morbiditeit en mortaliteit bij pasgeborenen.

 

ZELDZAME ZIEKTEN EN SPECIAL CARE

Het R&D-model van Chiesi op het gebied van de bijzondere zorg omvat enkele belangrijke samenwerkingsverbanden met geselecteerde bedrijven die gespecialiseerd zijn in de studie van geneesmiddelen voor zeldzame ziekten. Dit stelt het bedrijf in staat om toegang te krijgen tot geavanceerde therapeutische platforms en veelbelovende nieuwe therapieën in nieuwere gebieden van de pijplijn.

pipeline_rare_des

De overname en nu de volledige integratie van Zymenex, het Scandinavische biotechnologiebedrijf, was een gewaagde stap om de belangrijkste productkandidaten en -competenties van Chiesi op het gebied van biotechnologie en ontwerptherapieën voor de behandeling van uiterst zeldzame ziekten door middel van enzymenvervangingstherapie binnen te halen. De meest geavanceerde kandidaat, Lamzede, is nu goedgekeurd in Europa.

 

In samenwerking met Veloxis hebben we de goedkeuring gekregen voor een éénmalige formulering van het immunosuppressivum tacrolimus voor de profylaxe van afstoting van vaste orgaantransplantaties.