Home page > Onderzoek & Ontwikkeling
 

Authorize the processing of personal data
Edit email address
Invalid email
Email Sent
Authorize the processing of personal data

ONDERZOEK & ONTWIKKELING

 

Innovatie is de drijvende kracht achter elke technologisch geavanceerde industrie, maar voor de farmaceutische industrie speelt het een vitale rol omdat het gaat om de gezondheid en de levenskwaliteit van patiënten. Voor Chiesi zijn Onderzoek en Ontwikkeling een echte menselijke en technologische troef en, samen met innovatie, de motor van de bedrijfsgroei.

 

Ons Research & Development team is een fundamentele troef voor het bedrijf. Het omvat geïntegreerde functionele gebieden die zich richten op pijplijnprojecten, waaronder onderzoek en preklinisch onderzoek, chemie en productiecontrole, technologie voor het afleveren van geneesmiddelen, klinische ontwikkeling, regelgevende zaken, geneesmiddelenbewaking, intellectuele eigendom, kwaliteitsborging, projectbeheer en -leiderschap, en het beheer van de O&O-portefeuille.  Bovendien ondersteunen de O&O-functies ook producten die al op de markt zijn door middel van geneesmiddelenbewakings- en regelgevingsactiviteiten, evenals actieve programma's voor het beheer van de levenscyclus.

 

Het team heeft zijn hoofdkantoor in het speciaal gebouwde en volledig geïntegreerde nieuwe onderzoeks- en ontwikkelingscentrum in Parma (Italië) en heeft ook belangrijke activiteiten in Parijs (Frankrijk), Chippenham (VK), Cary (VS) en Lidingo (Zweden). De doelstellingen van dit ervaren cross-functionele team zijn sterk gericht op het leveren van de pijplijn op wereldwijde basis en het verhogen van de productiviteit om de groeidoelstellingen van het bedrijf te ondersteunen.

 

Het merendeel van de geneesmiddelen van Chiesi is afkomstig van intern onderzoek, terwijl bij andere producten sprake is van samenwerking en partnerschappen met andere farmaceutische bedrijven; in feite is 75% van onze omzet afkomstig van de producten die door onze R&D-divisie zijn ontwikkeld.

 

Sinds enkele jaren wordt een steeds groter deel van de inkomsten van het bedrijf geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling; van de 1000 Europese bedrijven is de Chiesi-groep het Italiaanse topbedrijf voor R&D-investeringen en staat op de 5e plaats van de grote nationale groepen in elke industrie[1]

 

Een andere belangrijke statistiek die de grote betrokkenheid van de Chiesi-groep bij onderzoek en ontwikkeling onderstreept: in Europa behoren we tot de farmaceutische bedrijven die het hoogste aantal octrooien hebben ingediend, met de eerste plaats in Italië. [2]

 

Het aantal O&O-programma's neemt voortdurend toe en diversifieert, waardoor het therapeutisch aanbod van het bedrijf wordt verrijkt; desondanks blijft het bedrijf zich richten en zal het zich blijven richten op zijn drie belangrijkste therapeutische aandachtsgebieden: ademhaling, neonatologie en special care. De traditionele therapeutische domeinen van de Chiesi-groep worden nu aangevuld met nieuwe onderzoeksdomeinen en knowhow in verschillende sectoren: zeldzame ziekten, biotechnologie en transplantatie. Chiesi breidt zijn productengamma nu uit met verschillende soorten geneesmiddelen die de traditionele kleine moleculen begeleiden, waaronder biologische producten (eiwitten) en geavanceerde therapieën (celtherapieën): innovatieve manieren om deze nieuwe ziektedomeinen te benaderen.

 

Deze strategie stelt ons in staat om onze pipeline te blijven ontwikkelen en verrijken, en belangrijke ontwikkelingen voor de toekomst van ons bedrijf in te luiden, door een kans te bieden aan die patiënten met ziekten die een grote medische behoefte hebben of waarvoor momenteel geen therapeutische opties beschikbaar zijn.

 

De afgelopen jaren heeft onze Groep, mede dankzij de investeringen in R&D, een duurzame groei gerealiseerd: een constante stijging van de inkomsten, de lancering van een nieuw product gemiddeld om de twee jaar, de opening van verschillende nieuwe filialen en de creatie van +/- 1.500 nieuwe banen.

 

[1] Europese Commissie, Gemeenschappelijk Centrum voor Onderzoek, EU-scorebord voor industrieel O&O in 2017.

[2] Europees Octrooibureau, verslag 2017.