Home page > B Corp
 

Authorize the processing of personal data
Edit email address
Invalid email
Email Sent
Authorize the processing of personal data

Laten we de wereld zich beter laten voelen

Chiesi is de grootste wereldwijde farmaceutische groep die de B Corp-certificering krijgt, een erkenning van hoge sociale en ecologische normen. Het is een prestatie om trots op te zijn en toch voelt het natuurlijk aan: de zorg voor anderen ligt aan de basis van de gezondheidswetenschap en is altijd de kern van ons werk geweest.

Onze inzet voor duurzaamheid

Hoewel duurzaamheid altijd al belangrijk is geweest voor Chiesi, maakt het vandaag de dag deel uit van ons strategisch plan. Het betekent dat we ons inzetten om de levenskwaliteit van patiënten te verbeteren, de planeet en haar bewoners te beschermen, onze gemeenschappen te ondersteunen, de ontwikkeling van onze mensen te bevorderen en de transparantie van ons werk te garanderen. Als onderdeel van dit proces hebben we ervoor gekozen om een Benefit Corporation te worden, een innovatieve juridische status die ons in staat stelt om een dubbel doel te dienen: niet alleen het creëren van waarde voor onze aandeelhouders, maar ook het nastreven van het algemeen belang. Intern hebben we "We Act - Actively Care for Tomorrow" gelanceerd, een duurzaamheidsprogramma dat de hele Chiesi-bevolking heeft betrokken bij een gecoördineerde inspanning.

Lees meer over ons duurzaamheidsprogramma

Een wereldwijde inspanning

Onze B Corp certificering is een echte wereldwijde en collectieve prestatie. Sinds 2018 waren 28 vestigingen betrokken bij een proces van beoordeling en verbetering. Met een uniforme meetstandaard waren we in staat om de evolutiegebieden in het hele bedrijf te identificeren en best practices vast te stellen die we vervolgens over al onze filialen in de wereld verspreiden. Een heel jaar werd gewijd aan het definiëren van acties voor bedrijfs- en lokale verbetering, waarbij tientallen mensen in teams uit verschillende landen betrokken waren.

Wat is een B Corp?

B Corps zijn bedrijven die een evenwicht vinden tussen winst en doel, die voldoen aan de hoogste normen op het gebied van sociale en ecologische prestaties, publieke transparantie en wettelijke aansprakelijkheid. De B Corp beweging omvat meer dan 2.700 bedrijven in 64 landen, met een gezamenlijk doel om het bedrijfsleven als een kracht voor het goede te gebruiken. Om een B Corp te worden, moet een minimumscore worden behaald op de B Impact Assessment, moet de impact van het bedrijf op de werknemers, klanten, de gemeenschap en het milieu grondig worden beoordeeld en moet er jaarlijks een Impact Report worden gepubliceerd voor de transparantie.