Home page > Nieuws > Domus Medica
 

Authorize the processing of personal data
Edit email address
Invalid email
Email Sent
Authorize the processing of personal data
Date: 07/04/2020

Domus Medica

Huisartsen, de belangrijkste schakel in het beheer van COVID-19-patiënten


Chiesi biedt ondersteuning aan Belgische huisartsenverenigingen, SSMG1 en Domus Medica


7 april 2020 – De huisartsen staan momenteel voor grote uitdagingen: gebrek aan beschermingsmiddelen, telegeneeskunde, informatieverstrekking, enz. Dit zijn slechts enkele van de moeilijkheden die zij ondervinden in de essentiële rol die zij dagelijks op zich nemen.


Grote uitdagingen en gebrek aan middelen


Huisartsen staan tijdens de coronaepidemie meer dan ooit in de frontlinie. Ze moeten zich dagelijks aanpassen aan een snel veranderende realiteit en de grote uitdagingen aangaan om ervoor te zorgen dat patiënten tijdig de hulp en zorg krijgen die ze nodig hebben. Om deze nieuwe uitdagingen het hoofd te kunnen bieden, hebben huisartsen behoefte aan informatietools die 24/7 beschikbaar zijn. Ze moeten toegang hebben tot deze informatie om optimaal hun patiënten te kunnen opvolgen en veilig hun werk te kunnen uitvoeren.


Ondersteuning in hun dagelijkse taken


Om deze informatie te verschaffen hebben de verenigingen van huisartsen instrumenten nodig om de artsen in het veld snel te informeren. Daarom heeft Domus Medica besloten om op haar website een pagina te maken die gewijd is aan COVID-19. Het bevat informatie over overheidsbeslissingen, diagnose en behandeling, de meest recente procedures, teleconsultatie, enz. Tevens wordt een dagelijkse digitale nieuwsbrief uitgestuurd met de nieuwste informatie. De Franstalige tegenhanger van de Domus Medica (SSMG) heeft een gelijkaardige webpagina opgezet.


Christophe DeKonick van Domus Medica: “De huisartsen en breder de zorgverleners in het algemeen worden vandaag met enorme uitdagingen geconfronteerd. Onze betrachting als huisartsenvereniging is om de artsen in het veld zo snel en zo goed mogelijk te informeren. Wij hebben een team van medewerkers en huisartsen samengesteld die alle informatie verzamelen en screenen op relevantie en betrouwbaarheid.


Het farmaceutisch laboratorium Chiesi heeft besloten dit initiatief van de SSMG en Domus Medica te steunen. Geert Van Hoof, Managing Director van Chiesi België: "Huisartsen zijn meer dan ooit een essentiële eerste lijn in het goede beheer van patiënten in het algemeen, maar ook van patiënten die getroffen zijn door COVID-19; hun rol is cruciaal in deze ongekende gezondheidscrisis. Het is essentieel dat ze alle informatie hebben die nodig is om patiënten optimaal te kunnen behandelen. Informatie volgt elkaar tegenwoordig snel op en het is niet altijd eenvoudig om al deze informatie bij te houden. Chiesi wil deze informatiestroom veiligstellen en ook van de gelegenheid gebruik maken om hen te bedanken voor al het werk dat ze doen.


De steun van Chiesi is dan ook welgekomen voor Domus: “Vandaag doen we dit met de beperkte eigen financiële middelen die we voornamelijk uit de lidgelden halen. De bijkomende financiële ondersteuning van Chiesi is dan ook zeer welkom en helpt om de continuïteit en verdere uitbouw van het Corona platform op onze website ook op langere termijn te garanderen en zo de huisartsen blijvend te kunnen informeren.


***

1
Société Scientifique de Médecine Générale