Over Chiesi


Chiesi combineert de pioniersgeest van een KMO (Kleine of Middelgrote Onderneming) met de ambitie van een multinational. Hoe slagen we daarin? Dankzij ons team van geestdriftige en vernuftige professionals. Elke dag opnieuw bouwen zij op een doelgerichte, geloofwaardige én bescheiden manier aan uitzonderlijke resultaten. Dat noemen wij de Chiesi-spirit.

Onze aandacht voor uw gezondheid spitst zich toe op cruciale therapeutische domeinen zoals luchtwegen, neonatalogie, zeldzame en andere aandoeningen.

Chiesi realiseerde in 2015 een omzet van meer dan 1,4 miljard euro. Daarmee nestelen we ons in de top 50 van de farmaceutische bedrijven. Met stevige wortels in Italië groeiden we uit tot een wereldwijde speler met 24 filialen, 4 onderzoekscentra, 3 productiesites en meer dan 4500 werknemers.

De Belgische Chiesi-vestiging werd opgericht in 2010 en realiseerde in 2015 een omzet van 21 miljoen euro. Ons enthousiaste team telt meer dan 45 mensen en focust zich vooral op ademhalingsziekten, neonatologie, colitis ulcerosa,  transplantatie en osteo-articulaire aandoeningen. In nauw overleg met patiënten en medische professionals dragen we ons steentje bij aan de verdere verbetering van onze gezondheidszorg.

Chiesi in de wereld

Chiesi heeft wereldwijd 24 vestigingen. Bekijk ze op deze kaart.

Chiesi in België

De Belgische vestiging van Chiesi kenmerkt zich door:

  • Focus op innovatie – met grote aandacht voor Onderzoek en Ontwikkeling op het gebied van neonatologie, ademhalingsziekten en stamcel- en gentherapie
  • Proximiteit – door nauwe samenwerking met universiteiten, patiënten en de medische gemeenschap
  • Chiesi-spirit – met een kwalitatieve, persoonlijke en patiëntgerichte aanpak

Verken de feiten en de cijfers op deze infographic.

 

Nieuwsarchief

Nieuws

De belangrijkste feiten en cijfers over Chiesi België ontdekt u nu in 1 oogopslag:

Lees meer