Geschiedenis


Zo werd de droom van één man een mondiale missie …

1935-1964: de pionierstijd

Apotheker Giacomo Chiesi heeft een droom: door zelfstandig en vernieuwend onderzoek de gezondheidszorg verbeteren. Hij koopt daarvoor het Laboratorio Farmaceutico Parmense. Zo’n vijf jaar later exporteert hij al geneesmiddelen naar Eritrea en Oostenrijk.
Na een tijdelijke onderbreking door de Tweede Wereldoorlog neemt hij zijn eerste medewerker in dienst. En in 1955 bouwt hij al een heuse fabriek. Vijftig werknemers produceren er een breed gamma van geneesmiddelen.

1965-1979: industriële expansie

In 1965 geeft Giacomo de fakkel door aan zijn zonen Alberto en Paolo – tot op vandaag de bestuurders van Chiesi. Zij bouwen het bedrijf uit. In de late jaren zeventig opent de eerste buitenlandse vestiging in Brazilië.

1980-heden: internationalisering en de derde generatie

Chiesi heeft ondertussen een rijk aanbod aan innovatieve en succesvolle therapieën. Verdere internationale expansie is het gevolg – zowel in Europa als ver daarbuiten.
Toch blijft Chiesi in zijn kern een familiebedrijf: sinds de millenniumwisseling drukt ook de derde generatie zijn stempel. Met haar pioniersgeest eigen aan de familie waagt ze zich in nieuwe onderzoeksgebieden en verzekert ze zo de innovatieve toekomst van Chiesi.
 

Nieuwsarchief

Nieuws

De belangrijkste feiten en cijfers over Chiesi België ontdekt u nu in 1 oogopslag:

Lees meer